Even voorstellen

Mijn naam is Jacqueline Hutten en ik ben bevoegd dansdocent, heb mijn diploma behaald in 1995, en heb sindsdien ruime ervaring in het lesgeven aan (jonge) kinderen, tieners en volwassenen. Nadat ik bijna 17 jaar les heb gegeven in Wageningen en omgeving, ben ik in januari 2012 met een eigen dansschool begonnen.

Vanaf mijn vierde jaar heb ik altijd gedanst: zowel klassiek als jazz-dance. Middels bijscholingen en cursussen heeft mijn stijl zich ontwikkeld tot modern-jazz met fusion invloeden vanuit urban en hiphop.

In mijn lessen vind ik het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn: ik probeer met de muziek en dansbewegingen aan te sluiten bij wat er in een groep leeft. Het is toch min of meer maatwerk: elke groep is anders. Met humor en spontaniteit wordt er gewerkt aan een goede basishouding, de motoriek en aan jullie conditie: sterkere spieren en een lenig lichaam. Iedereen mag zijn, zoals hij is: ook het houterige en misschien wat teruggetrokken kind heeft een plaatsje binnen de dansschool.

Eigen creativiteit wordt zeer gewaardeerd en gestimuleerd!
Ook de mensen die wat meer willen kunnen bij onze dansschool terecht. Er zijn selectiegroepen vanaf ongeveer 12 jaar en onze demonstratiegroep zal elk jaar extra optredens verzorgen, onder andere met Gelderland Danst!

Op de planken met de hele dansschool is ontzettend leuk: spannend voor de leerlingen, verrassend voor (groot)ouders en vrienden. Het is goed om te zien hoe hard de leerlingen werken om het beste uit zichzelf te halen. Hoe de oudere meiden de kleintjes helpen, hoe je met een club enthousiaste vrijwilligers een heel eind kunt komen. Met veel plezier ga ik dat ook komend jaar weer organiseren.
Onze volgende voorstelling vindt plaats op: zondag 17 juni 2018

Verder vind ik het leuk om cross-overs aan te gaan met andere theatermakers: toneelvereniging, zangkoor of andere dansmakers. Zo heb ik ter gelegenheid van het 750 jarig bestaan van Rhenen een grote dansvoorstelling georganiseerd met meer dan 15 groepen.

23 Meiden van onze dansschool gaven in mei en juni 2013, 7 voorstellingen, tgv het 750 jarig bestaan van Wageningen.  Het publiek werd in oude schoolbussen naar 7 locaties gebracht. Zo werd er gezongen in de kassen, theater gebracht op het Wallepad, gedanst in de voetbalkooi op Pomona en fungeerde de kerk op de markt als kroeg.
Wij dansten op Hoevestein. Een hele uitdaging: want hoe maak je een dans op de balkons van een 16 meter hoge sterflat? En hoe zit dat met hoogtevrees van de dansers? Het orkest was in de wijde omtrek te horen , maar niet op de 16e verdieping!
Foto’s en filmpjes van dit unieke optreden zijn nog te zien op www.w750.nl en deze website onder “berichten”.

Diploma’s/cursussen oa:

– 2000 Specialisatie Jazzdance Arnhem (KNGU)
– 2006 Vieuwpoint Arnhem (KCG), improvisatie dans – toneel
– 2009-2010 Dansronde Gelderland, choreografiecursus met serie optredens in diverse theaters in Gelderland.

 

Docenten
Ons team bestaat inmiddels uit 3 extra docenten. Ze stellen zich hieronder even voor.
 
 
Eva Ackermans                     Modern Jazz Gevorderd
Hallo, mijn naam is Eva Ackermans en heb al sinds groep 8 van de basisschool les van Jacqueline. Van de kindergroep naar de tienergroep en zo naar de volwassenengroep. Dansen hoort bij mij! Tijdens het dansen vind ik het fijn om mijn gedachten aan alledaagse dingen los te laten. Ik laat me leiden door de muziek en improviseer gaandeweg.
Ik wil mensen graag laten nadenken over de muziek en hun lichaam. Improvisatie is daar een goed middel voor. Met mijn enthousiasme wil ik anderen graag aansteken om samen een creatieve dans neer te zetten. Op dinsdag van 19.45-21.15.

Merle Schultink                             HipHop
Hoi, ik ben Merle Schultink en sinds september 2017 geef ik Hip-Hop lessen. Op mijn veertiende begon ik met dansen bij Jacqueline; jazz-ballet, streetdance en modern dance waren voor mij de uitlaatklep die ik nodig had, het was goed voor mijn zelfvertrouwen. Na een paar jaar niet te hebben gedanst, begon het weer te jeuken. Ik moest dansen!
Mijn doel is jongens en meiden te motiveren door in mijn lessen hiphop te combineren met bewegingen/vormen van Yoga, Kick-boxen en kracht training. HipHop is op dinsdag van 17.45-18.45 voor 10-14 j en van 18.45-19.45 voor volwassenen.

Rachel van Ooteghem              Body-Fit